PMI
Exam Name: Certified Associate in Project Management
Exam code: CA0-001
http://www.examcertify.co.uk/CA0-001.html
Click the link below to buy full version as Low as $39
One of the most essential means on how you can prepare for Certified Associate in Project Management exam is by acquiring the right CA0-001 study materials. This is essential for the reason that not getting the right study materials will not surely help you prepare and eventually passing the Certified Associate in Project Management certification exam. Getting wrong study material will just waste your time and money. Some of the common forms of the CA0-001 PDF study material are pdf, CDs and books as well as other journals. As there are numerous Certified Associate in Project Management materials available out there, be sure to acquire the right one that offers you the most recent and applicable CA0-001 materials. It would be best if you can get some CA0-001 samples because getting sample will able to help you determine if the Microsoft materials you have are designed or intended with the certification you wish to obtain.
Question:
1
On what is project
baseline development established?
A. Approved product
requirements
B. Estimated project cost
and schedule
C. Actual project cost and
schedule
D. Revised project cost
and schedule
Answer: B
Question:
2
Identifying major
deliverables, deciding if adequate cost estimates can be developed, and
identifying tangible components of each deliverable are all part of which of
the following?
A. Work breakdown
structure
B. Organizational
breakdown structure
C. Resource breakdown
structure
D. Bill of materials
Answer: A
Question:
3
What is the definition of
project plan execution?
A. Integrating all planned
activities.
B. Performing the
activities included in the plan.
C. Developing and
maintaining the plan.
D. Execution of
deliverables.
Answer: B
Question:
4
What is a tool to improve
team performance?
A. Staffing plan
B. External feedback
C. Performance reports
D. Co-Location
Answer: D
Question:
5
Which type of analysis is
used to develop the communications management plan?
A. Product
B. Cost benefit
C. Stakeholder
D. Research
Answer: C
Question:
6
Information distribution
involves making needed information available to project stakeholders in a
timely manner. What is an output from information distribution?
A. Earned value analysis
B. Trend analysis
C. Project records
D. Performance reviews
Answer: C
Question:
7
Which type of analysis is
used to examine project results through time to determine if performance is
improving or deteriorating?
A. Control chart
B. Earned value
C. Variance
D. Trend
Answer: D
Question:
8
You are assigned to
implement the project control plan. What should you do to ensure the plan is
effective and current?
A. Perform periodic
project performance reviews.
B. Identify quality
project standards.
C. Follow ISO 9000 quality
standards
D. Complete the quality
control checklist.
Answer: A
Explanation:
The document control plan
is an outline or guide on how physical or virtual documents will be managed
throughout the life of the project. It provides a road map for tracking
documents and for adding, archiving, and removing new documentation from the
process.
Question:
9
Which of the following is
an example of a risk symptom?
A. Failure to meet
intermediate milestones
B. Force of nature, such
as a flood
C. Risk threshold target
D. Crashing front loading
or fast tracking
Answer: A
Question:
10
During what process is the
quality policy determined?
A. Initiating
B. Executing
C. Planning
D. Controlling
Answer: C
Question:
11
What is one of the MAJOR
outputs of activity sequencing?
A. Responsibility
assignment matrix
B. Work breakdown
structure update
C. Project network diagram
D. Mandatory dependencies
list
Answer: C
Question:
12
Scope verification is
PRIMARILY concerned with which of the following?
A. Acceptance of the work
deliverables.
B. Accuracy of the work
deliverables.
C. Approval of the scope
statement.
D. Accuracy of the work breakdown
structure.
Answer: A
Question:
13
Which of the following is
an example of contract administration?
A. Negotiating the
contract
B. Authorizing contractor
work
C. Developing the
statement of work
D. Establishing evaluation
criteria
Answer: B
Question:
14
Who MUST know when a risk
event occurs so that a response can be implemented?
A. Customers
B. Project sponsors
C. Project management team
D. Insurance claims
department
Answer: C
Question:
15
A work package has been
scheduled to cost $1,000 to complete, and was to be finished today. As of
today, the actual expenditure is $1,200 and approximately half of the work has
been completed. What is the cost variance?
A. -$700
B. -$200
C. +$200
D. +$500
Answer: A
Question:
16
How is quality control
performed?
A. By identifying quality
standards that are relevant to the project and determining how to satisfy them.
B. By monitoring specific
project results in compliance with relevant quality standards and determining
corrective actions as needed.
C. By ensuring that the
entire project team has been adequately trained in quality assurance processes.
D. By applying Monte
Carlo, sampling, Pareto analysis and benchmarking techniques to ensure
conformance to quality standards.
Answer: B
Question:
17
As part of a mid-project
evaluation, your project sponsor has asked you to provide a forecast of total
project cost. You should calculate the forecast using which of the following
methods?
A. BAC
B. EAC
C. ETC
D. WBS
Answer: B
Question:
18
How is scheduled variance
calculated using the earned value technique?
A. EV less AC
B. AC less PV
C. EV less PV
D. AC less EV
Answer: C
Question:
19
The project management
processes presented in the PMBOK Guide should:
A. Always be applied
uniformly
B. Be selected as
appropriate by the sponsor
C. Be selected as
appropriate by the project team
D. Be applied based on ISO
guidelines.
Answer: C
Question:
20
Who is responsible for
determining which processes from the Process Groups will be employed and who
will be performing them?
A. Project sponsor and
project manager
B. Project sponsor and
functional manager
C. Project manager and
project team
D. Project team and
functional manager
Answer: C
Explanation:
The project management
processes are presented as discrete elements with welldefined interfaces.
However, in practice they overlap and interact in ways that are not completely
detailed here. Most experienced project management practitioners recognize
there is more than one way to manage a project. The specifics for a project are
defined as objectives that must be accomplished based on complexity, risk,
size, time frame, project team’s experience, access to resources, amount of
historical information, the organization’s project management maturity, and
industry and application area. The required Process Groups and their
constituent processes are guides to apply appropriate project management knowledge
and skills during the project. In addition, the application of the project
management processes to a project is iterative and many processes are repeated
and revised during the project. The project manager and the project team are
responsible for determining what processes from the Process Groups will be
employed, by whom, and the degree of rigor that will be applied to the
execution of those processes to achieve the desired project objective.
Question:
21
Which of the following
processes is necessary to ensure that the project employs all processes needed
to meet its requirements?
A. Perform Quality Control
B. Quality Policy
C. Perform Quality
Assurance
D. Quality Planning
Answer: C
Question:
22
Which process occurs
within the Monitoring and Controlling Process Group?
A. Cost Control
B. Quality Planning
C. Quantitative Risk
Analysis
D. Cost Budgeting
Answer: A
Question:
23
The Define Scope process
is in which of the following process groups?
A. Initiating
B. Planning
C. Monitoring &
Controlling
D. Executing
Answer: B
Question:
24
Which activity is an input
to the select sellers process?
A. Organizational process
assets
B. Resource availability
C. Change control process
D. Team performance
assessment
Answer: A
Question:
25
What name(s) is (are)
associated with the Plan-Do-Check-Act cycle?
A. Pareto
B. Ishikawa
C. Shewart-Deming
D. Delphi
Answer: C
Question:
26
Which of the following
methods is a project selection technique?
A. Flowcharting
B. Earned value
C. Cost-benefit analysis
D. Pareto analysis
Answer: C
Explanation:
Selection Methods There
are various project selection methods practiced by the modern business
organizations. These methods have different features and characteristics.
Therefore, each selection method is best for different organizations. Although
there are many differences between these project selection methods, usually the
underlying concepts and principles are the same. Following is an illustration
of two of such methods (Benefit Measurement and Constrained Optimization
methods). As the value of one project would need to be compared against the
other projects, you could use the benefit measurement methods. This could
include various techniques, of which the following are the most common.
• You and your team could
come up with certain criteria that you want your ideal project objectives to
meet. You could then give each project scores based on how they rate in each of
these criteria, and then choose the project with the highest score.
• When it comes to the
Discounted Cash flow method, the future value of a project is ascertained by
considering the present value and the interest earned on the money. The higher
the present value of the project, the better it would be for your organization.
• The rate of return
received from the money is what is known as the IRR. Here again, you need to be
looking for a high rate of return from the project. The mathematical approach
is commonly used for larger projects. The constrained optimization methods
require several calculations in order to decide on whether or not a project
should be rejected. Cost-benefit analysis is used by several organizations to
assist them to make their selections. Going by this method, you would have to
consider all the positive aspects of the project, which is the benefits, and
then deduct the negative aspects (or the costs) from the benefits. Based on the
results you receive for different projects, you could choose which option would
be the most viable and financially rewarding. These benefits and costs need to
be carefully considered and quantified in order to arrive at a proper
conclusion. Questions that you may want to consider asking are in the selection
process are: 1. Would this decision help me to increase organizational value in
the long run? 2. How long will the equipment last for? 3. Would I be able to
cut down on costs as I go along? In addition to these methods, you could also
consider Choosing based on opportunity cost - When choosing any project, you
would need to keep in mind the profits that you would make if you do decide to
go ahead with the project. Profit optimization is therefore the ultimate goal.
You need to consider the difference between the profits of the project you are
primarily interested in, and the next best alternative.
Question:
27
While implementing an
approved change, a critical defect was introduced. Removing the defect will
delay the product delivery. What is the MOST appropriate approach to managing
this situation?
A. Utilize the change
control process.
B. Crash the schedule to
fix the defect.
C. Leave the defect in and
work around it.
D. Fast-track the
remaining development.
Answer: A
Question:
28
Which tool is used to
develop technical details within the project management plan?
A. Expert Judgment
B. Project Management
Methodology
C. Project Management
Information
D. Project Selection
Methods
Answer: A
Question:
29
Which of the following are
outputs of the Monitor and Control Project Work process?
A. Requested changes,
forecasts, recommended corrective actions
B. Forecasts, resources
plan, bottom up estimating
C. Recommended corrective
actions, cost baseline, forecasts
D. Requested changes,
recommended corrective actions, project constraints
Answer: A
Question:
30
Which tool or technique
measures performance of the project as it moves from project initiation through
project closure?
A. Resource leveling
B. Parametric measuring
C. Pareto chart
D. Earned value
Answer: D
Question:
1
|
Answer: B
|
Question:
2
|
Answer: A
|
Question:
3
|
Answer: B
|
Question:
4
|
Answer: D
|
Question:
5
|
Answer: C
|
Question:
6
|
Answer: C
|
Question:
7
|
Answer: D
|
Question:
8
|
Answer: A
|
Question:
9
|
Answer: A
|
Question:
10
|
Answer: C
|
Question:
11
|
Answer: C
|
Question:
12
|
Answer: A
|
Question:
13
|
Answer: B
|
Question:
14
|
Answer: C
|
Question:
15
|
Answer: A
|
Question:
16
|
Answer: B
|
Question:
17
|
Answer: B
|
Question:
18
|
Answer: C
|
Question:
19
|
Answer: C
|
Question:
20
|
Answer: C
|
Question:
21
|
Answer: C
|
Question:
22
|
Answer: A
|
Question:
23
|
Answer: B
|
Question:
24
|
Answer: A
|
Question:
25
|
Answer: C
|
Question:
26
|
Answer: C
|
Question:
27
|
Answer: A
|
Question:
28
|
Answer: A
|
Question:
29
|
Answer: A
|
Question:
30
|
Answer: D
|

No comments:
Post a Comment