PMI
Exam Name: PMI Certified Associate in Project Management(CAPM)
Exam code: PMI-100
http://www.examcertify.co.uk/PMI-100.html
Click the link below to buy full version as Low as $39
One of the most
essential means on how you can prepare for PMI
Certified Associate in Project Management(CAPM) exam is by acquiring the
right PMI-100 study materials. This
is essential for the reason that not getting the right study materials will not
surely help you prepare and eventually passing the PMI Certified Associate in Project Management(CAPM) certification
exam. Getting wrong study material will just waste your time and money. Some of
the common forms of the PMI-100 PDF study material are pdf, CDs and books as well as other
journals. As there are numerous PMI
Certified Associate in Project Management(CAPM) materials available out
there, be sure to acquire the right one that offers you the most recent and
applicable PMI-100 materials. It
would be best if you can get some PMI-100
samples because getting sample will able to help you determine if the Microsoft
materials you have are designed or intended with the certification you wish to
obtain.
|
Question:
1
|
Which of the following does NOT assess the value a
project brings to an organization?
A. Benefit cost analysis
B. Net present value
C. Value analysis
D. Needs assessment
|
Answer: C
|
|
Question:
2
|
Your management has decided that all orders will be
treated as "projects" and that project managers will be used to
update orders daily, to resolve issues, and to ensure that the customer
formally accepts the product within 30 days of completion. Revenue from the
individual orders can vary from US $100 to US $150,000. The project manager
will not be required to perform planning or provide documentation other than
daily status. How would you define this situation?
A. Because each individual order is a "temporary
endeavor," each order is a project.
B. This is program management since there are multiple
projects involved.
C. This is a recurring process.
D. Orders incurring revenue over $100,000 would be
considered projects and would involve project management.
|
Answer: C
|
|
Question:
3
|
A project manager in a predominantly hierarchical
organization has been assigned a major project with aggressive timelines. The
BEST approach for developing an initial project charter in this environment is
to:
A. Create a project charter using brainstorming sessions
with potential team members and stakeholders.
B. Create and present a draft project charter to
potential team members and stakeholders to solicit their input.
C. Create a project charter jointly with management for
distribution to potential team members and stakeholders.
D. Create a project charter with the functional managers
and present it to the sponsor for signature.
|
Answer: C
|
|
Question:
4
|
All of the following are correct statements about a
project manager EXCEPT:
A. He or she is assigned after the project charter is
created.
B. He or she may initiate changes to the project.
C. He or she manages changes and factors that create
change.
D. He or she is held accountable for project success or
failure.
|
Answer: A
|
|
Question:
5
|
A new project manager is having difficulty creating a WBS
with the team. To alleviate this situation, the project manager should ask for
help from:
A. The sponsor.
B. Other project managers.
C. The project management office.
D. The team.
|
Answer: C
|
|
Question:
6
|
While preparing your risk responses, you realize that you
have not planned for unknown risk events. You need to make adjustments to the
project to compensate for unknown risk events. These adjustments are based on
your past project experience when unknown risk events occurred and knocked the
project off track. What should you do?
A. Include a management reserve in the budget to try to
compensate for the unknown risks, and notify management to expect unknown risks
to occur.
B. Document the unknown risk items and calculate the expected
monetary value based on probability and impact that may result from the
occurrence.
C. Determine the unknown risk events and the associated
cost, then add the cost to the project budget as reserves.
D. With the stakeholders, determine a percentage of the
known risk budget to allocate to a management reserve budget.
|
Answer: A
|
|
Question:
7
|
You are about to begin negotiations with people from
another country. Which of the following should provide guidance on what
business practices are allowed and not allowed?
A. The company code of conduct
B. The project charter
C. The scope management plan
D. The negotiation plan
|
Answer: A
|
|
Question:
8
|
An employee approaches you and asks to tell you something
in confidence. He advises you that he has been performing illegal activities
within the company for the last year. He is feeling guilty about it and is
telling you in order to receive advice as to what he should do. What should you
do?
A. Ask for full details.
B. Confirm that the activity is really illegal.
C. Inform your manager of the illegal activity.
D. Tell the employee to inform his boss.
|
Answer: C
|
|
Question:
9
|
What is one of the KEY objectives during contract
negotiations?
A. Obtain a fair and reasonable price.
B. Negotiate a price under the seller's estimate.
C. Ensure that all project risks are thoroughly
delineated.
D. Ensure that an effective communications management
plan is established.
|
Answer: A
|
|
Question:
10
|
You are a new project manager who has never managed a
project before. You have been asked to plan a new project. It would be BEST in
this situation to rely on _______ during planning to improve your chance of
success.
A. Your intuition and training
B. Stakeholder analysis
C. Historical information
D. Configuration management
|
Answer: C
|
|
Question:
11
|
If a project manager is concerned with gathering,
integrating, and disseminating the outputs of all project management processes,
she should concentrate on creating a better:
A. WBS.
B. Communications management plan.
C. Project management information system.
D. Project scope management plan.
|
Answer: C
|
|
Question:
12
|
The Java development of a project is outsourced to India.
The project schedule is starting to slip. What is the LEAST likely cause of the
slippage?
A. Lack of competent programmers
B. Cultural influences
C. Internationalization
D. Communication
|
Answer: A
|
|
Question:
13
|
A project manager has made a change to the project. What
should she do NEXT?
A. Assign resources.
B. Revise the project management plan and/or project
documents.
C. Evaluate impact.
D. Request change control board involvement.
|
Answer: B
|
|
Question:
14
|
A work authorization system can be used to:
A. Manage who does each activity.
B. Manage when and in what sequence work is done.
C. Manage when each activity is done.
D. Manage who does each activity and when it is done.
|
Answer: B
|
|
Question:
15
|
A project team member tells you that she went to her
project manager with a good idea for a useful change to the project. Instead of
giving her approval to make the change, the project manager asked her to write
a report describing the benefits of the change. What is the MOST appropriate
advice for the situation?
A. The project manager is being unreasonable and should
do that kind of work herself.
B. Remind the project manager that the benefit cost
analysis for the project was done during project planning.
C. A project manager must be able to weigh the benefits
of the change versus the costs and compare them to other possible changes. The
team member should do what was asked.
D. The team member should do what was asked because this
sort of information must be given to the project sponsor to make the change.
|
Answer: C
|
|
Question:
16
|
A project manager has finished the project. He knows that
the project scope has been completed and is within cost and time objectives set
by management. Management, however, says that the project is a failure, because
the original schedule was for 27 weeks and the project was completed in 33
weeks. If the project baseline was 33 weeks, the project is a success because:
A. It only had six weeks of changes.
B. It was completed within the baseline.
C. There were so few changes.
D. There was good communication control.
|
Answer: B
|
|
Question:
17
|
Your company has just presented its new five-year
strategic plan. You have received a new product request from a customer that is
in line with the previous five-year strategic plan, but it does not meet the
objectives of the new plan. The product description seems to have a valid
business driver and to be a straightforward development effort. As project
manager, what is the BEST course of action?
A. Do a benefit cost analysis of the project and submit
it for management approval.
B. Submit the new product request to the PMO for review
and approval before proceeding.
C. Inform the customer of the change in corporate direction
and ask him/her to take another look at the project.
D. Request a project charter from management and begin a
WBS.
|
Answer: B
|
|
Question:
18
|
The performing organization is trying to decide whether
to split the contracts department and assign procurement responsibilities to
departments directly responsible for the projects. A procurement professional
might not want this split to occur because they would lose ___________ in a
decentralized contracting environment.
A. Standardized company project management practices
B. Loyalty to the project
C. Experience
D. Access to others with similar expertise
|
Answer: D
|
|
Question:
19
|
Linear programming is an example of what type of project
selection criteria?
A. Constrained optimization
B. Comparative approach
C. Benefit measurement
D. Impact analysis
|
Answer: A
|
|
Question:
20
|
A project manager has just been assigned to a new project
and has been given the approved project charter. The FIRST thing the project manager
must do is:
A. Create a project scope statement.
B. Confirm that all the stakeholders have had input to
the scope.
C. Analyze project risk.
D. Begin work on a project management plan.
|
Answer: B
|

No comments:
Post a Comment